Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@19:26:24 GMT

علت وقوع زمین‌لرزه‌های متعدد در رامیان گلستان

تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۲۲۳۸۳۰

علت وقوع زمین‌لرزه‌های متعدد در رامیان گلستان

ایسنا/گلستان یک کارشناس ارشد زلزله‌شناسی گفت: علت اینکه در رامیان استان گلستان زمین‌لرزه‌های متعدد رخ می‌دهد این است که این نقطه در محدوده مناطق با بیشینه شتاب زیاد و خطر لرزه‌خیزی بسیار بالا در نزدیکی شاهرود و میامی قرار دارد.

علی نصرالله نژاد در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: بر اساس ویژگی‌های زمین‌شناسی در منطقه استان گلستان گسل‌های لرزه‌ای بسیاری وجود دارد که می‌توان به گسل آشخانه، گسل مینودشت، گسل علی‌آباد، گسل تکل کوه، گسل گمیشان و گسل کپه داغ اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در همه مناطق استان گلستان گسل وجود دارد ولی اکثر گسل‌ها غیرفعال هستند که یکی از این مناطق منطقه گرگان و زیارت است که بیشتر گسل‌ها غیرفعال هستند.

نصرالله نژاد با اشاره به فعال‌ترین گسل‌ها در استان گلستان، تصریح کرد: نواحی جنوب استان گلستان از جمله شهرستان رامیان جزو مناطق با خطر لرزه بسیار بالا، بخش‌های خاوری و شمال خاوری استان از جمله شهرستان‌های مینودشت و گالیکش جزو مناطق با خطر لرزه‌ای زیاد و بخش‌های غربی و شمال غربی استان از جمله شهرستان‌های کردکوی، بندر ترکمن، بندرگز و گمیشان جزو مناطق با خطر لرزه‌ای پایین هستند.

این کارشناس ارشد زلزله‌شناسی در پاسخ به این پرسش که «چرا در گرگان زمین‌لرزه‌های کمتری رخ می‌دهد؟» گفت: در منطقه گرگان گسل فعال و لرزه زا وجود ندارد و کانون بیشتر لرزه‌های گرگان مربوط به گسل گمیشان و دشت ترکمن و آق‌قلا است و در واقع کانون زلزله‌ها با ساختگاه گرگان فاصله زیادی دارد و در این منطقه از قدرت و شدت زلزله کاسته می‌شود. یکی دیگر از عوامل این امر، وجود دریای خزر و آب‌های زیر زمینی در منطقه است که وقتی امواج زلزله به آب برخورد می‌کنند، از شدت و دامنه آنها کاسته شده و ضعیف‌تر می‌شوند و بنابراین با تضعیف امواج زلزله، شدت کمتری در گرگان احساس می‌شود.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود خاطرنشان کرد: وقوع زلزله‌های زیادتر با بزرگای کمتر بهتر است زیرا به تعدیل تنش‌های لرزه زمین ساختی در منطقه کمک می‌کند و مقداری از انرژی پتانسیل ذخیره‌شده در سنگ‌های پوسته زمین را از بین می‌برد. در مناطق خاموش لرزه‌ای مثل کپه داغ، احتمال وقوع زلزله‌های بزرگ‌تر در دوره‌های بازگشت طولانی‌تر وجود دارد

نصرالله نژاد با اشاره به زلزله‌های تاریخی در منطقه گلستان، گفت: بزرگترین زلزله رخ داده در این منطقه مربوط به گسل پی سنگی رباط قره بیل و در منطقه اترک با بزرگای ۷.۶ در سال ۹۴۳ میلادی بوده است. علاوه بر این در سال ۱۴۹۷ میلادی در گرگان زمین‌لرزه‌ای با بزرگای ۶.۵ مربوط به گسل مینودشت و در سال ۱۹۷۰ میلادی در قرناوه شهرستان مراوه‌تپه زمین‌لرزه‌ای با بزرگای ۶.۶ مربوط به گسل تکل کوه به وقوع پیوسته است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی زمین لرزه رامیان زلزله گلستان استان گلستان مربوط به گسل زمین لرزه خطر لرزه زلزله ها لرزه ای گسل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۲۳۸۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انجام ارزیابی اولیه از خسارت زلزله امروز در خراسان شمالی

ایسنا/خراسان شمالی مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان شمالی گفت: براثر زمین‌لرزه بعد از ظهر امروز، گچ‌ برخی خانه‌ها در روستاهای اطراف شهر تیتکانلو ریخت.

شفیق در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: به‌جز گچ‌ریزی تعدادی از ساختمان‌های روستایی، این زلزله هیچ خسارت مالی و جانی به‌دنبال نداشته است.

وی یادآوری کرد: ساعت ۳۷: ۱۵ امروز (۱۴ اردیبهشت ماه) زلزله‌ای به بزرگی ۴.۲ ریشتر در عمق هشت کیلومتری به وقوع پیوست. این زمین‌لرزه در شهرستان‌های شیروان، فاروج و بجنورد احساس شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • انجام ارزیابی اولیه از خسارت زلزله امروز در خراسان شمالی
  • زلزله ۴.۲ ریشتری در خراسان شمالی هیچگونه خسارتی در پی نداشت
  • زلزله در خراسان شمالی ؛ شدت و مرکز زمین لرزه
  • زلزله‌ای به بزرگی ۴.۲ ریشتر تیتکانلو خراسان شمالی را لرزاند
  • زلزله این استان را لرزاند
  • زلزله چهار وهفت دهم ریشتری درفاریاب
  • وقوع زمین لرزه ای به قدرت ۴.۶ ریشتر در سیرچ کرمان
  • وقوع زلزله در سیرج / کرمان لرزید
  • ارزیابی مناطق متاثر از زمین لرزه سیرچ/ خسارتی گزارش نشد
  • جزییات زلزله ۴.۶ ریشتری در کرمان