Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: رضا میرزایی در سخنانی با بیان اینکه کشور ایران به علت قرار گیری بر روی کمربند «کوهزایی آلپ - هیمالیا»، یکی از مناطق زلزله خیز جهان بوده و پوسته سازنده آن از قطعات نامتجانس کنار هم تشکیل شده که گسل‌های بزرگ و فعال، قطعات یاد شده را از هم جدا می‌کند، گفت: حرکت همین قطعات پوسته و فعالیت گسل‌ها که در اثر فشارهای ناشی از حرکت رو به شمال صفحه عربستان و برخورد آن به صفحه ایران صورت می‌گیرد، بخش‌های مختلف کشور ما را در معرض یک تنش دائمی قرار داده و همین عامل موجب ناآرامی پوسته زمین و وقوع زمین لرزه در ایران می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وقوع ۵۰ درصد زلزله‌های کشور در پهنه زاگرس

وی، گفت: پهنه زاگرس که استان لرستان نیز در آن واقع شده، به عنوان محل برخورد دو صفحه عربستان و ایران، یک منطقه فعال و پرتکاپو است و یکی از لرزه خیز ترین بخش‌های ایران و خاورمیانه محسوب می‌شود، به طوری که از نظر فراوانی بیش از ۵۰ درصد زلزله‌های کشور مربوط به زون زاگرس و به ویژه راندگی اصلی زاگرس است.

این کارشناس زمین شناسی، تصریح کرد: بررسی‌های انجام شده توسط زمین شناسان نشان می‌دهد که حدود ۳۵ درصد از مساحت ایران با تهدید جدی زلزله روبرو است، به طور متوسط هر هشت ماه یک زلزله با شدت مطلق بزرگ‌تر از پنج ریشتر، هر سه سال یک زلزله به شدت مطلق بزرگ‌تر از شش ریشتر و هر ۲۰ سال یک زلزله با شدت مطلق بزرگ‌تر از هفت ریشتر در کشور ما رخ می‌دهد.

وضعیت لرزه خیزی لرستان

میرزایی، بیان داشت: استان لرستان نیز به لحاظ قرار گیری بر روی منطقه لرزه زمین ساخت زاگرس یکی از نواحی لرزه خیز کشور است، وقوع زمین لرزه‌های مخرب در دره «سیمره» و شهرهای دورود و بروجرد در ادوار گذشته، بهترین گواه لرزه خیزی استان لرستان است.

وی، ادامه داد: شهرهای بروجرد، دورود و مناطق «شول آباد» الیگودرز به علت قرار گیری بر روی گسل بزرگ زاگرس و شاخه‌هایی از آن، شهر خرم آباد به لحاظ مجاورت با گسل «ماسور» در جنوب و در بخش‌های شمالی آن به علت نزدیکی به گسل «رورانده» و زون خرد شده، موسوم به «چغلوندی» و مرکز شهر به علت قرار گیری بر روی گسل‌های پنهان هسته تاقدیس «سفیدکوه»، شهر پلدختر، «چغابل» و بخش‌های جنوبی شهرستان کوهدشت به علت نزدیکی به جبهه خمیدگی کوهستان و گسل «کبیرکوه» از مناطق لرزه خیز و پرمخاطره استان لرستان محسوب می‌شوند.

وقوع زلزله‌های مخرب در مناطق پرخطر لرستان در آینده قطعی است

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان، اظهار داشت: بررسی وضعیت آماری لرزه خیزی لرستان نشان می‌دهد، وقوع زلزله‌های مخرب در مناطق پرخطر لرستان در آینده قطعی است، ولی در حال حاضر دانش و تکنولوژی ما قادر به پیش بینی زمان دقیق وقوع زلزله نیست، لذا باید خودمان را در برابر زلزله‌های آتی ایمن کنیم.

میرزایی، عنوان کرد: طی چند سال اخیر به لحاظ پرداخت زیاد تسهیلات کم بهره بخش مسکن، ساخت و سازهای زیادی توسط مردم و پیمانکاران بخش خصوصی انجام شده که اگر چه از نظر کمی بسیار قابل توجه است، ولی به علت عدم نظارت کافی و در مواردی، مرغوب نبودن مصالح و رعایت نکردن استانداردها و مسائل فنی، از نظر کیفی مناسب نبوده و در صورت وقوع زلزله‌های شدید، آسیب پذیر و دچار خسارت می‌شوند.

قبل از وقوع هر گونه حادثه و فاجعه‌ای باید کاری کرد

وی، ادامه داد: با توجه به کوهستانی بودن تعداد زیادی از شهرها و روستاهای لرستان و ساخت و سازهایی که به علت کمبود زمین در دامنه‌های پرشیب ارتفاعات صورت گرفته، در صورت وقوع زلزله‌های نسبتاً شدید به ویژه در فصول زمستان و بهار، وقوع رانش لایه‌های زمین در شهرهای خرم آباد، پلدختر، دورود و بسیاری روستاها و همچنین در آزاد راه «خرم زال»، جاده پلدختر - خرم آباد، بخش‌هایی از جاده خرم آباد - بروجرد محتمل بوده که لازم است قبل از وقوع هر گونه حادثه و فاجعه‌ای در این خصوص، اقدامات و تمهیدات لازم اندیشیده شود.

این کارشناس زمین شناسی، تصریح کرد: با توجه به اینکه وقوع زلزله در آینده در استان ما اجتناب ناپذیر است و ما نمی‌توانیم از وقوع زلزله جلوگیری کنیم، باید نقاط پر مخاطره و با ریسک بالای زلزله را شناسایی کنیم و با عملیاتی کردن برنامه‌های مدیریت کاهش خطر پذیری لرزه‌ای، در سیاست‌ها و برنامه ریزی های شهری، اقدامات پیشگیرانه را به منظور کاهش خسارات و تلفات ناشی از زلزله را انجام دهیم.

میرزایی که در گفت و گو با خبرنگاران سخن می‌گفت، افزود: در این راستا، تعیین گسل‌های فعال و رعایت فاصله سازه‌ها از آنها و رعایت استانداردها و اصول فنی در ساخت و سازها امری ضروری است.

کد خبر 4920333

منبع: مهر

کلیدواژه: رضا میرزایی زلزله خرم آباد پلدختر بروجرد ویروس کرونا شیراز بوشهر شیوع کرونا قزوین ایلام ماه مبارك رمضان شهرکرد گرگان بیرجند زلزله کمک به نیازمندان بارش باران مواسات قرار گیری بر روی وقوع زلزله استان لرستان لرزه خیز خرم آباد گسل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۸۰۴۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زمین لرزه ۴.۷ ریشتری در فاریاب استان کرمان

ایسنا/کرمان ساعت ۷:۵۳ دقیقه صبح امروز ۱۳ اردیبهشت ماه زلزله ۴.۷ ریشتری شهر بلوک فاریاب استان کرمان را لرزاند.

به گزارش ایسنا، این زمین لرزه در عمق ۹ کیلومتری زمین و فاصله هفت کیلومتری بلوک، ۲۹ کیلومتری فاریاب و ۳۰ کیلومتری شهرستان کهنوج در جنوب استان کرمان رخ داده است.

رضا فلاح مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان کرمان در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: دو تیم هلال احمر از فاریاب و یک تیم از پایگاه طُرج اسماعیلیه جیرفت به منطقه مرکز زلزله اعزام شده‌اند.

وی افزود: براساس گزارش تیم‌های ارزیابی، تاکنون مشکل خاصی گزارش نشده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • انجام ارزیابی اولیه از خسارت زلزله امروز در خراسان شمالی
  • زلزله ۴.۲ ریشتری در خراسان شمالی هیچگونه خسارتی در پی نداشت
  • زلزله در خراسان شمالی ؛ شدت و مرکز زمین لرزه
  • زلزله‌ای به بزرگی ۴.۲ ریشتر تیتکانلو خراسان شمالی را لرزاند
  • زلزله این استان را لرزاند
  • زلزله چهار وهفت دهم ریشتری درفاریاب
  • زمین لرزه ۴.۷ ریشتری در فاریاب استان کرمان
  • وقوع زمین لرزه ای به قدرت ۴.۶ ریشتر در سیرچ کرمان
  • وقوع زلزله در سیرج / کرمان لرزید
  • جزییات زلزله ۴.۶ ریشتری در کرمان